Resipi Shaklee ESP

Assalamualaikum and hi..
Insya Allah, Allah akan mempermudahkan segala urusan kita.. :)

Bosan minum ESP dengan air suam atau dengan susu? Jangan risau.. terdapat bermacam-macam cara untuk bancuhan ESP ni.. Semuanya memudahkan untuk menjamin kesedapan tanpa menghilangkan nutrien2 yang terkandung di dalamnya.. So, memandangkan ESP ni  one of our best seller, maka dengan sukacitanya saya menyenaraikan cadangan beberapa contoh resipi cara bancuh yg anda boleh cuba.. 
  • ESP + Air suam
  • ESP+ Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung)
  • ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP)
  • ESP + SusuAnmum
  • ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  • ESP + Nesvita 3in1
  • ESP + jus twister tropicana
  • ESP + Ribena
  • ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  • ESP + Milo/Horlicks
  • ESP + sirap bandung
  • ESP + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) *boleh mix setengah sudu kecikserbuk Shaklee fiber (jika ada)
  • ESP + KOKO + OAT
  • ESP + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL 
  • ESP + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend)
  • ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk <<<<-- blend
  • ESP + meal shakes + MILO<<<<--- sejukkan SEDAP.
  • ESP + Nestle Bliss (sejuk2 dari peti ais)
  • ESP + Kurma + nestum (bukan 3 in 1) + mealshakes + susu tepung <-- blend, pastu letak ketul ais, sedap n kenyang
  • ESP + kurma + badam + avocado + ais(blend sekali) -->hasil? sgt mengujakan!
p/s: Senarai bancuhan ini adalah daripada customer tau.. They tried it and they recommended it.. Selamat mencuba.. :)

Eh, jap2x.. Ada 1 perkara nak inform ni.. disebabkan ESP ini merupakan protein, so JANGAN BANCUH dengan air panas tau sebab zat protein ni mudah terlerai ataupun musnah pada suhu yang tinggi. Dan lagi, jangan ambil ESP ni lebih dari 3 sudu besar sehari sebab berat untuk buah pinggang nak proses protein yang berlebihan..

credit to : MamaFaiz

No comments:

Post a Comment