Garlic Shaklee, Bukan Sebarang Bawang Putih


Mengapa  Garlic Shaklee adalah unik?

1) Mengandungi Spearmint yang akan meningkatkan system penghadaman serta fungsi jantung

2) Mengandungi antibiotic yang selamat dan semulajadi
Tahukah anda bahawa Garlic merupakan antibiotic semulajadi? Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.

3) Menghalang alergi,iaitu dengan mengurangkan risiko penyakit berkaitan sistem imun seperti hidung sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis.

4) Meningkatkan sistem penghadaman kerana formula uniknya mampu mengurangkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastric, ketidakhadaman. Garlic juga mampu menyerang bacteria H. pylori dan menghalang ulser gastric.

5) Memoderatkan tekanan darah tinggi. Terdapat kajian yang menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi sebanyak 8 point.

6) Detoksifikasi. Ini kerana garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan cadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Bonusnya, galic mampu melindungi sel-sel barah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.

7) Menurunkan kolesterol. Garlic dapat menurunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah; meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.

8) Mencegah kanser iaitu dengan membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetus kanser –Nitrosamine

9) Menstabilkan glukosa. Garlic juga membantu untuk menstabilkan glukosa di dalam tubuh kita.

Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah); 
@ sms/whatsapp : 017-6734603
@ emel : diana_1112@yahoo.com 

No comments:

Post a Comment