Kombinasi Terhebat dari Barat & Timur : PEPPERMINT-GINGER PLUS


Mengapa dikatakan TERHEBAT?
Kombinasi 4 herba dari Barat dan Timur, dan dihasilkan di bawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi sains yang terkini. Secara klinikal sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya, gastrik, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.


Apakah kombinasi yang dimaksudkan?

Daun pudina - Melegakan otot perut, ia mempunyai kesan penenang. Membantu dalam penghadaman, mabuk laut / darat, membantukan melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit birit. Selain itu, ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul daripada rawatan kemoterapi. Pudina merangsang mengeluarkan peluh, oleh itu ia menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti selesema. Perasaan sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan tetap fokus.

Halia - Masyarakat Cina telah menggunakan halia labih daripada 2 ribu tahun. Halia merangsang rembesan salvia untuk pencernaan makanan. Ia melegakan ketidakselesaan perut & usus, sakit haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang). Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan pesakit wanita; penyelidik dari Switzerland mendapati halia adalah berkesan sebagai remedi lain seperti merawat mabuk laut. Laporan penyelidikan awal telah merumuskan bahawa halia adalah berkesan dalam merawat / mencegah masalah kesakitan ketika dalam perjalanan / pengembaraan.

Pokok Adas (fennel)
Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu. Juga dapat membantu dalam masalah alergi pada saluran usus.

Cekur Manis (anise)
Digunakan oleh orang-orang Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala sakit haid, batuk & kahak. Merangsang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa, melegakan haba di musim panas dan lembab, memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut.
 

Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah);  
@ sms/whatsapp : 017-6734603 
@ emel : diana_1112@yahoo.com 

No comments:

Post a Comment