Lecithin - Untuk Pelangsingan, tekanan darah tinggi dan pemecahan lemakMenyerap vitamin larut lemak - Membantu tubuh dalam menyerap vitamin A, D, E dan yang larut lemak.

Malindungi hati - Menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak. Juga mambentu memulihkan kesihatan hati.

Pemecahan lemak & kolesterol - Lecithin bertindak sebagai pembersih salur darah. Pengambilan tambahan mambantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trigliserid di dalam tubuh.

Pelangsingan - Menghalang obesity. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.

Mencantikkan otot dan kulit - Membentuk membrane sel, melembabkan dan menghaluskan kulit untuk menghasilkan kulit yang cantik, mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.

Memperbaiki symptom alergi - Menghalang platelet darah dari mengaktifkan tisu gegelung di dalam salur darah, seterusnya mengurangkan simptom alergi seperti penyakit kulit (dermatitis, demam alergi).

Menghalang kejadian batu karang - 90% dari batu karang terjadi kerana kolesterol. Lecithin mengemulsi kolesterol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.

Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress - Mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf cranial yang meningkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan tekanan. Wanita hamil harus mengambil jumlah lecithin yang secukupnya untuk pembesaran sihat janin.

Menghalang tekanan darah tinggi - Memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis; Menggalakkan peredaran darah.

Memperbaiki prostat lelaki - Kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lecithin yang banyak.

Meringankan sembelit - Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus.
  
Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah);  
@ sms/whatsapp : 017-6734603 
@ emel : diana_1112@yahoo.com 

No comments:

Post a Comment