Zinc Complex - Satu khazanah buat lelaki

Zink di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zain memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Defisiensi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan gugur rambut.
Mengaktifkan 200 jenis enzim - zinc berkebolehan menggabung DNA, RNA dan protein, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di dalam tubuh kita untuk memelihara metabolisma gigi dan pertumbuhan para remaja.

Membentuk kolagen - Membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.

Memeperbaiki diabetes - Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.

Bintik putih di kuku - Bentuk putih di kuku adalah tanda defiensi zink, yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan.

Mempertingkatkan sistem imun - Membantu pengeluaran kelenjar thymus. Kelenjar thymus meningkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.

Mempercepatkan pemulihan luka - Mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik di kulit. Hancurkan zinc dan tabor ke atas luka untuk mempercepatkan pemulihan luka.

Memperbaiki masalah prostat - Melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan prostatomegaly / pembengkakan prostat dalam kadar 70%.

Kemampuan seks lelaki - Pengambilan zinc untuk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.

Ovulasi wanita - Wanita memerlukan zinc untuk berovulasi. Zinc juga membantu penguncupan uterus mengembalikan daya ketahanannya.

Memperbaiki radang kulit - Kajian menunjukkan pengambilan zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.

Mengekalkan deria bau - Untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitive.

Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah); 
@ sms/whatsapp : 017-6734603
@ emel : diana_1112@yahoo.com 

No comments:

Post a Comment