Apa specialnya Chewable Vita-C Plus Shaklee?

Assalamualaikum

Kalau kita tengok di luar sana, terlalu banyak jenama vitamin C yang dipasarkan, sampai kekadang kita sendiri tak tau nak pilih yang mana satu. Dulu, kerap juga saya pergi ke farmasi untuk mencari suplemen, dan kerap kali jugalah saya balik dengan tangan kosong. Kenapa? Sebab tak tahu mana yang terbaik. Tapi sekarang saya dah menjumpai suplemen vitamin C yang memang best gilerr.. Sebab apa saya katakan best? Check it out..!!

1) Chewable Vita- C Plus Shaklee  mengandungi Bioflavonoids dan Rose Hips yang membantu meningkatkan fungsi vitamin C dan menghalang pengoksidaan vitamin C di dalam tubuh.
[Bioflavonoids juga terdapat pada SR Vitamin C 500mg Shaklee. Fungsinya untuk membantu meningkatkan penyerapan vitamin C dalam sistem badan kita]

2) Chewable Vita- C Plus Shaklee menyediakan 100mg Vitamin C dan meningkatkan fungsi sistem imun tubuh melalui :
  • Menyokong pertahanan semulajadi badan
  • Sebagai antioksidan yang melawan radikal bebas daripada merosakkan sel tubuh
  • Membantu mengekalkan integriti sel
  • Menggalakkan kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan saluran darah
3) Dengan mengunyah Chewable Shaklee Vita-C plus,  memudahkan pecahan vitamin C, menjadikan ia bersedia untuk penyerapan sebaik sahaja ia sampai ke usus kecil.
[Terdapat kajian menunjukkan bahawa mengunyah sejumlah kecil vitamin C beberapa kali sehari membantu kepada penyerapan yang lebih baik]

4) Chewable Vita-C Plus Shaklee dicipta untuk semua. Sesuai untuk semua golongan - kanak2, dewasa, lelaki dan perempuan, terutamanya mereka yang sukar untuk menelan pil.

5) Chewable Vita-C Plus hanya boleh didapati dari pejabat HQ Shaklee / cawangan Shaklee / pengedar2 Shaklee. Ini menunjukkan betapa istimewanya Chewable Vita-C Plus Shaklee berbanding vitamin C jenama lain yang mudah didapati di pasaran. Kalau ada apa2 soalan, boleh tanya distributor anda.. :)

6) Bukan sintetik. Chewable Vita-C Plus Shaklee adalah organik dan semulajadi. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan, menjadikannya selamat, berkesan dan mesra alam.

7) Point yang paling penting. Mempunyai sijil halal yang diiktiraf oleh Islamic Service of America (ISA). Buat pengetahuan semua, sijil Halal ini akan diperbaharui setiap tahun. ISA juga telah diiktiraf oleh JAKIM.
 
Chewable Vita-C Plus


 Kandungan nutrisi Chewable Vita-C Plus


Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah); 
@ sms/whatsapp : 017-6734603 
@ emel : diana_1112@yahoo.com 

No comments:

Post a Comment