Bosan dengan resipi ESP anda?

Assalamualaikum

"Best ke ESP ni? Selalu bancuh dengan apa?"
"Boleh ke bancuh dengan milo? Sedap ke?"
"Eh, boleh ye bancuh ESP ni dengan bliss? tak tau pun.."

Sememangnya resipi ESP ini adalah pelbagai. Kalau tengok pada Bekas ESP, ada tertulis :
[ Directions : Mix 28 g or 3 tablespoons of ESP powder with a glass of milk, juice, water, or your favorite beverage.
Optional : Add fruit and blend ]

 Saya nak tekankan perkataan 'your favorite beverage'..
Means, kita boleh bancuh dengan apa2 sahaja jenis minuman yang kita gemari
Tiada pantang larang; so mudah..
3 sudu ESP + 1 gelas any beverage ->shake..shake..shake..->minum
semudah abc.. hehe..

opps.. siapa kata tiada pantang larang? 
ok2.. antara perkara yang perlu kita elakkan semasa ambil ESP :
1) JANGAN bancuh ESP dengan minuman panas kerana suhu yang tinggi boleh memusnahkan protein yang terkandung dalam ESP
2) JANGAN ambil ESP melebihi 3 sudu sehari kerana boleh membebankan buah pinggang untuk memprosesnya
------------------------------------------------------
Now, jom kita tengok antara resipi kegemaran pengguna2 ESP ni : 

"bancuh dgn sunquick oren..sedapp" - Nurul Atieka

*****
"Juice, horlick, milo rtc. Rasanya bukan mcm susu pun." - Puteri Yusof

 ***** 
"Bancuh dgn sarsi ke sunquik pun sedap..saya lebih suka dgn sarsi..". - Nurul Niza

*****
"Vote for horlick sy suke sbb leh pekatkn susu" - Nordiyana

*****
"sume defined sudu, tp sudu masing2 lain kuantitinya ya... ada pakai scope susu anak, ada pakai sudu besar, ada jugak yg pakai sudu teh, jimat katanya... lain mcm rasa bdn kalu ter'overdose ESP ni.. sy vote ESP + tropicana oren,.. kalu tak mkn malam, ESP + strawberry + seedless grape (epal atau ape je buah yg sedikit masam, so x muak), blender sume, letak madu skit.. sedap dan kenyang... pagi esok membuang dgn jayanya." - Norsinar

*****
"3sudu sehari je yang..sy plg suka campue susu full cream..paling penting sejuk.." - Wahidah

*****
"Sy bukan peminat susu. Nmpk susu tepung bleh terus loya. Bru nmpk je tu belum bau. Huhu. Tp sy gagahkan diri amik esp campur twister oren n air sejuk sket (xske manis n pekat sgt). Ini je dh cukup, sy amik satu sudu pg ms bfes, satu sudu pas dinner. Hasilnye, tetiap hr xsbr nk amik esp, tp sy disiplinkan diri xamik lbh dr 2sudu sehari. Kesian kt buah pinggang" - Nur Hannan

*****
"Saya sgtlah suka mix esp+bliss strawbery@blueberry..ya ampun sgt sodap ok.mmg xmkn lah alamatnye lpas mnm esp tu.haha now berat 50kg tggi 163cm..lg 2kg nk smpai to brat ms 1st kawen" - Eyda

*****
 "paling suka milo fuze+HL susu+ESP" - Dalina

*****
"saya ketagih esp+susu segar magnolia+madu..mcm minum susu soya jer rasanya... suka sgt..!! guna shaker plg senang.." - Cheq

*****
"Saya prefer minum 1 sudu esp+milo...minum before lunch..mmg kenyang smpi ptg..lunch pun mkn biskut je...effectnye mmg bgus..bdn xrasa penat,kulit pun jadi makin cantik...alhamdulillah.." - Lieyna

Lagi resipi bancuhan ESP boleh didapati di sini.

Selamat ber 'ESP' semua.. ;)

Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah); 
@ sms/whatsapp : 017-6734603 
@ emel : diana_1112@yahoo.com 

No comments:

Post a Comment