Kepentingan Penyusuan Susu Ibu

Assalamualaikum


Tahniah kepada ibu-ibu yang telah memilih untuk menyusukan bayi anda. Breastfeeding awal sangat penting kerana susu ibu mempunyai khasiat yang tidak ternilai. Susu ibu mengandungi antibodi serta hormon yang mampu memberi pelindungan kepada bayi daripada masalah usus, jangkitan pernafasan, jangkitan telinga dan alahan.

Para ibu disarankan untuk breastfeed sekurang-kurangnya enam bulan tanpa makanan sampingan serta susu formula diberi kepada bayi. Mengikut sesetengah kajian, bayi yang diberi susu ibu juga mempunyai IQ yang lebih tinggi dan breastfeeding juga merupakan salah satu cara untuk mengeratkan lagi jalinan ibu dan anak. 

Selain manfaat kepada bayi, selain menjimatkan kos, breastfeeding juga dapat membantu ibu untuk menurunkan berat badan dan merancang keluarga secara semulajadi. Oleh itu, ibu-ibu disarankan untuk breastfeed bayi seawal selepas bersalin.
 
Apa itu Set 3M?

Set 3M merupakan set yang popular di kalangan ibu menyusu yang mengamalkan suplemen Shaklee. Antara kelebihannya adalah membantu si ibu untuk menghasilkan susu yang berkhasiat serta penuh dengan nutrien yang diperlukan bayinya. Ramai yang mengamalkan set 3M berpuashati dengan hasilnya. Bukan sahaja susu semakin pekat dan bertambah banyak, malah si ibu juga turut kekal bertenaga sepanjang seharian menguruskan rumah tangga.

Sekali lagi, tahniah kepada ibu yang menyusukan bayinya. Anda memang hebat..!! 

Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah); 
@ sms/whatsapp : 017-6734603 
@ emel : diana_1112@yahoo.com 

No comments:

Post a Comment