Perbezaan Shaklee B-complex

Assalamualaikum

Jika kita ke farmasi, kita dapat lihat banyak brand yang memasarkan vitamin B-complex, sehingga kadang-kadang menyukarkan kita untuk membuat pilihan. Di sini saya berikan sedikit tips cara pemiliihan B-complex yang bagus dan mengapa anda mesti mendapatkan B-complex Shaklee.

Bagaimana memilih B-complex yang baik?

> Mengandungi kesemua 8 vitamin - B1(Thiamine), B2 (Riboflavin), B3 (Niacin), B5 (Pantothenic Acid), B6 (Pyridoxxine Hydrochloride), B7 (Asid folik), B9 (Biotin) dan  B12 (Cyanocobalamin)  sebagaimana yang dinyatakan dalam RDA (kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama)

> Harus mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin

> Pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, B3 dan B12 tidak terlalu besar

> Elakkan pengambilan B-complex yang menawarkan rumusan larut-air (sustain release)

Shaklee B-complex

Para Saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar kebolehserapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana, asid folik yang semulajadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh, dan hamper 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.

B-complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B-complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

Kelebihan atau kekurangan salah satu daripadanya akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin-B adalah vitamin larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Jadi, adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B-kompleks setiap hari.

Perbezaan Shaklee - Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif

B-complex Shaklee mempunyai penyaluran zat makanan berpaten untuk meningkatkan penyerapan nutrien penting iaitu asid folik. Jumlah asid folik yang mencukupi di dalam diet wanita terbukti dapat mengurangkan risiko melahirkan anak terencat akal atau masalah kecacatan saraf tunjang.

Kandungan Nutrisi B-complex Shaklee


Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah); 
@ sms/whatsapp : 017-6734603 
@ emel : diana_1112@yahoo.com  

No comments:

Post a Comment