Perbezaan Vita-E Complex Shaklee


Assalamualaikum

Perbezaan Shaklee

Dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gamma, delta). Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap di pasaran.

Mengandungi 65 mcg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membran sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, cadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

»» Kajian menunjukkan pengambilan suplemen yang mengandungi alpha-tocopherol (sintetik) untuk jangka masa yang panjang boleh meningkatkan risiko penyakit kardiovaskular. Bagaimanapun, Shaklee menggunakan d-alpha tocopherol dari sumber semulajadi sayur-sayuran.

Shaklee Vita-E Complex

Satu kapsul gel lembut Shaklee Vita-E membekalkan :
  400 IU Vitamin E dari sumber semulajadi
  65 mcg Selenium sebagai pelengkap bagi penyempurnaan aktiviti vitamin E
39 mg grape seed extract yang mengandungi proanthocyanidins (komponen yang menunjukkan mempunyai aktiviti antioksidan yang lebih tinggi daripada vitamin C dan vitamin E).

Kandungan Nutrisi Vita-E complex Shaklee


Adakah anda mengambil Vitamin E dengan cukup?

Untuk 400 IU vitamin E, seseorang perlu mengambil makanan berikut untuk sel-sel sihat melawan radikal bebas : 1kg gandum, 500ml minyak safflower, 8kg bayam, 500g badam.

Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah); 
@ sms/whatsapp : 017-6734603 
@ emel : diana_1112@yahoo.com 
@ facebook : Kekal Sihat & Cantik bersama Qaseh-delima

No comments:

Post a Comment