11 manfaat utama Shaklee GLA Complex


Assalamualaikum w.b.t
Belek2 blog ni, rupanya tak ada info pun tentang GLA complex. Isyh.. tak boleh jadi ni. Bulan ni kan promosi GLA Complex, so kena jugak tulis entry tentang GLA complex. Nak bagi korang semua jatuh cinta sampai tak boleh tinggal la GLA complex ni.. ;p

Apakah manfaat utama GLA complex?

Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak,  meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

Mengawal selia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

Melambatkan menopaus - Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flushes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

Memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

Menentang kanser - GLA ialah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

Memperbaiki inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit, ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.

Menghalang kompilasi diabetes -  Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi.

Pelangsingan dan menghalang pertambahan berat badan - Merendahkan kolesterol LDL, menghalang pertambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.

Menghalang tekanan darah tinggi -  Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

Hiperaktif dan Autisma (ADD / ADHD) - Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

Shaklee GLA Complex

Apakah perbezaan Shaklee / kelebihan GLA complexx Shaklee berbanding produk EPO lain?

Kebanyakan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan dari Evening Promrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah tiga kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA daro borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.

Perbandingan GLA Complex dan EPO

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, antioksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavaibilitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.

 Perbezaan Shaklee GLA Complex

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.  Tidak digalakkan bagi perempuan mengandung. 

Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah); 
sms/whatsapp : 017-6734603
emel : diana_1112@yahoo.com  


No comments:

Post a Comment