CoQ Health Plus : Promosi Bulanan Shaklee


Assalamualaikum w.b.t
Bonjour September.. Let’s rock it!!

“Allah Maha Besar, ya Allah, tampakkan hilal (bulan tanggal satu) itu kepada kami dengan membawa keamanan, keimanan, keselamatan dan Islam, serta taufik untuk menjalankan apa yang Engkau cintai dan Engkau ridhai. Rabbku dan Rabbmu (wahai bulan sabit) adalah Allah.”

Seperti biasa, masuk bulan baru, maka promosi produk pun barulah kan. Korang dah tahu ke apa promosi untuk bulan ni? Suplemen ni saya klasifikasikan sebagai MESTI ADA di setiap rumah. Check it out, peeps!

CoQ Health Shaklee


Jadi, kenapa saya katakan CoQ Health Plus ni mesti ada di setiap rumah?

Penyakit kardiovaskular merupakan pembunuh nombor satu di kalangan rakyat Malaysia dan dua setengah kali ganda lebih tinggi berbanding kematian berpunca daripada kanser, menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh Pertubuhan Kebangsaan Jantung Malaysia. Manakala, mengikut perangkaan Organisasi Kesihatan Dunia (WHO), sejumlah 37% kematian di Malaysia berpunca daripada penyakit kardiovaskular seperti penyakit jantung dan strok. Kebanyakan pakar kesihatan mencadangkan gejala ini boleh dicegah dengan meningkatkan amalan gaya hidup harian seperti diet seimbang, mengambil suplemen berkualiti, senaman secara teratur, tidak merokok dan memastikan berat badan ideal. Coenzyme Q10 (CoQ10) merupakan salah satu daripada suplemen kesihatan yang amat penting untuk kesihatan jantung kita.

Apakah pula faktor risiko yang menyumbang kepada penyakit kardiovaskular?

Secara keseluruhan, lebih dari 90% pesakit dengan penyakit jantung di Malaysia mempunyai sekurang-kurangnya satu faktor risiko penyakit kardiovaskular yang utama iaitu:
① Tabiat merokok
② Menghidap hipertensi
③ Berlebihan berat badan atau obes
④ Tahap kolesterol yang tinggi
⑤ Gaya hidup yang sedentari (Tidak aktif)
⑥ Menghidap diabetes

Ataupun secara ringkasnya punca penyakit kardiovaskular adalah disebabkan oleh corak pemakanan serta gaya hidup yang tidak sihat.

Berminat untuk mendapatkan CoQ Health Plus anda?
Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah);
sms/whatsapp : 017-6734603
emel : diana_1112@yahoo.com  

2 comments: