Set Kurus Basic


Assalamualaikum w.b.t
Wah, semakin hari semakin ramai yang menggemari set bajet kurus ni! Boleh dikatakan hampir setiap hari ada sahaja yang whatsapp / sms / pm di facebook bertanyakan tentang fungsi2 suplemen ni serta harganya. Buat pengetahuan semua, Set Bajet Kurus ni hanya mengandungi 2 items sahaja. Satu untuk membakar lemak dan satu lagi untuk proses detoksifikasi. Jom kita berkenalan dengan set favorite ramai ni:

Lecithin


Lecithin
Soya lecithin merupakan sumber utama kolina. Kolina adalah satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf. 
Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi  daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin.

Lecithin adalah pengemulsi lemak, yang dapat membantu badan untuk memproses dan memetabolismekan lemak dengan lebih berkesan. Ia juga membantu melindungi hati dengan menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak.

Lecithin adalah lipid terdiri daripada choline, inositol, fosforus dan asid linoleik. Ia dipercayai dapat membantu melindungi daripada penyakit kardiovaskular, menggalakkan fungsi otak dan melindungi hati dan buah pinggang. Malah ada juga yang berpendapat bahawa ia membantu dalam penurunan berat badan.

Alfalfa

Alfalfa
Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.  Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Pucuk alfalfa tidak mengandungi gula yang ketara, lemak, lemak tepu atau kolesterol. Ini adalah sebab mengapa ianya kaya dengan serat dan protein di mana ianya boleh membantu untuk memanjangkan rasa kenyang selepas makan. Sebatian dalam alfalfa boleh membantu untuk mengurangkan kedua-dua jumlah kolesterol dan lipoprotein berketumpatan rendah (LDL) tanpa menjejaskan  kepadatan lipoprotein berketumpatan tinggi (HDL). Di samping mengurangkan jumlah kolesterol dan LDL, pucuk alfalfa boleh membantu untuk mencegah dan merawat aterosklerosis, atau plak kolesterol dalam arteri jantung.

Testimoni
 

Set Kurus Shaklee
Set Kurus Shaklee


Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah);

sms/whatsapp : 017-6734603
emel : diana_1112@yahoo.com  

No comments:

Post a Comment