Mengapa memilih Sustained Release Vita-C Plus Shaklee?



Assalamualaikum w.b.t
Kalau anda sedang mencari vitamin C yang TERBAIK, TERMURAH DAN PALING BERKESAN, pilihlah Sustained Release Vita-C Plus Shaklee.

Seperti yang kita tahu, vitamin C adalah antioksidan yang sangat baik yang mempunyai pelbagai fungsi dalam tubuh manusia. Tubuh kita memerlukan vitamin C untuk menyokong kulit yang sihat, kolagen, tulang, gigi, gusi, otot, tulang rawan, kulit dan saluran darah. Selain itu, vitamin C juga boleh membantu untuk melindungi sel daripada rosak, yang disebabkan oleh pencemaran alam sekitar, tekanan dan tabiat pemakanan tidak seimbang.

Badan kita tidak boleh menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Disebabkan vitamin C akan hilang semasa aktiviti harian yang kita lakukan, maka ia memerlukan pengisian yang berterusan. Walau bagaimanapun, pelbagai jenis buah-buahan sitrus yang kita gunakan setiap hari sebenarnya hanya membekalkan sejumlah kecil vitamin C. Oren yang bersaiz sederhana, misalnya, hanya mengandungi 66mg vitamin C; separuh anggur pula mengandungi hanya kira-kira 37 mg. Sebiji tablet Sustained Release Vita-C Plus membantu untuk menyediakan Vitamin C yang diperlukan.

Mengapa memilih Sustained Release Vita-C Plus Shaklee?

✔       SR Vita-C Plus Shaklee adalah bersumberkan semulajadi, dan mengandungi 500mg vitamin C. Shaklee menggunakan vitamin C yang diperolehi daripada kanji jagung ("sumber semulajadi vitamin C") untuk menyediakan sebahagian besar daripada keperluan vitamin C. Vitamin C yang dihasilkan dengan cara ini adalah molekul yang sama yang berlaku dalam buah-buahan sitrus.
✔       Sustained Release Vita-C Plus Shaklee diplepaskan melalui sistem pelepasan berterusan secara beransur-ansur ke dalam badan kita dalam tempoh 5 jam. Ini bagi memastikan supaya vitamin C boleh didapati apabila badan anda memerlukannya. Ia adalah bersamaan dengan 1.5 makan oren setiap jam selama 5 jam.
✔       Shaklee telah menambah tablet Sustained Release Vita-C Plus dengan 120mg Citrus Bioflavonoids Complex. Bioflavonoids adalah untuk meningkatkan penyerapan vitamin C, dan juga untuk memanjangkan keberkesanannya.

Vitamin C

 
Tahukah anda?
Bioflavonoids bertindak bersama-sama dengan Vitamin C untuk membantu mengekalkan dinding nipis kapilari. Oleh itu ianya boleh membantu untuk mencegah pendarahan atau lebam. Bioflavonoids juga telah dikaitkan mempunyai kesan antibakteria, menggalakkan peredaran darah, mengekalkan tahap kolesterol yang sihat dan kesihatan penglihatan, malah membantu dengan melawan alahan, asthma dan lain-lain.

Bioflavonoids juga berkesan digunakan dalam rawatan kecederaan sukan kerana dapat melegakan kesakitan, jjuga boleh digunakan untuk melegakan sakit kaki dan sakit belakang.

Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah);
sms/whatsapp : 017-6734603
emel : diana_1112@yahoo.com  

No comments:

Post a Comment