Sumber VIVIX


Assalamualaikum w.b.t
Nak tahu tak apa dia bahan utama VIVIX? Mari saya kongsikan! WALAUPUN PANJANG, SILA BACA SAMPAI HABIS. Serious tau. Sebab saya yakin, kalau uolls baca sehingga selesai, confirm jatuh cinta dengan VIVIX ni. Tak percaya, cubalah! (Sebenarnya saya rasa rugi kalau tak share tentang bahan-bahan utama dalam VIVIX ni. Even saya yang menaip semua info ni pun impress dengan isi kandungan VIVIX)

VIVIX mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberry Eropah dan lobak ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan.

  Anggur Muscadine
Anggur hebat ini adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom, yang mana para saintis percaya mengukuhkan profil polyphenolnya dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan. Ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai di dalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria.

Selepas dilakukan kaji selidik tambahan, jenis anggur hebat yang paling mustajab ini dikenal pasti. Seterusnya kumpulan ini, bersama dengan ahli sains dari Universiti Georgia, membangunkan satu proses ekstraksi sejuk dan lembut untuk menjamin satu ekstrak yang bermutu tinggi dengan aktiviti biologi tertinggi seperti yang ditunjukkan dalam beberapa siri ujian makmal untuk anti-penuaan. Untuk mencipta profil polyphenol yang kuat di dalam VIVIX, ahli sains menggabungkan resveratrol yang lampau tulen dengan ekstrak dari anggur hebat ini, Elderberry Eropah dan lobak ungu. Campuran inilah yang bertanggung jawab dalam banyak tindakan unik anti-penuaan sellular VIVIX.

“Anggur Muscadine berbeza berbanding dengan anggur biasa”
Anggur Muscadine adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom, dan kerana pasangan tambahan kromosom ini, ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh. Saiz anggur Muscadine adalah sebesar bola golf. Kerana pertumbuhan alam sekitarnya yang unik, cahaya matahari yang kuat, ia mengandungi banyak polifenol dan resveratrol. Ini membuat ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan.  Lobak Ungu
Ianya adalah sumber terbaik vitamin A, dan mengandungi fitokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes.

Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan mustajab. Anthocyanins adalah bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran. Berry mengandungi banyak anthocyanins, terutama sekali bluberries, yang mengandungi aktiviti antioksidan yang teramat tinggi.

Anthocyanins adalah antioksidan utama di dalam lobak yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren dan lobak ungu-kuning mengandungi kapasiti antioksudan tertinggi, diikuti oleh lobak ungu-oren. Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak di dalam semua jenis lobak. Asid klorogenik ini dipercayai bertanggung jawab mengurangkan diabetes yang selalu dikaitankan dengan  pengambilan kopi.

Sejak belakangan ini, kajian telah menunjukkan anthocyanins mempaerkan banyak aktiviti biologi, termasuk, antioksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan anti-karsinogen. Tambahan pula, ia mempamerkan kesan pada salur darah, platelet dan lipoprotein yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.

③ Elderberry Eropah (Sambucus Nigra)
Satu daripada manfaat Elderberry adalah keberkesanannya dalam mengubati simptom flu, terutama sekali influenza. B.berry mengandungi flavonoids, yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, dengan yang demikian mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria. Pada masa yang sama, Elderberry adalah sangat kaya dengan sebatian yang dikenali sebagai anthocyanin, yang memberi kesan anti-radang. Ia juga dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit  atau demam yang berkaitan dengan selesema atau influenza.

Walau bagaimanapun, Elderberry tidak hanya kaya dengan antioksidan, tetapi juga vitamin A,B dan C dan nutrien seperti asid, asid amino, karotenoid, tannin dan rutin. Semua ini adalah manfaat kesihatan yang didapati daripada Elderberry. Selain dari menguatkan sistem imun, untuk melawan jangkitan virus dan flu, elderberry dan ekstraknya juga berkesan terhadap keadaan seperti flu, jangkitan yis, asthma, batuk, sesak hidung dan dada dan diabetes. Ia juga dapat merendahkan kolesterol dan juga menghalang oksidasi kolesterol LDL. Oksidasi LDL dianggap sebagai satu penyebab penting kardiovaskular.

Kesimpulannya elderberry mampu memberi pelindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung, termasuk strok dan serangan sakit jantung. Seterusnya lagi manfaat penting dari elderberry adalah pengurangan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

④ Polygonum Cuspidatum
Polygonum Cuspidatum (juga dikenali sebagai Knotweed Jepun) adalah tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia, yang juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah.

Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol, yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.

Polygonum Cuspidatum mempunyai manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan suplemen anti-penuaan  seperti resveratrol dan banyak jenis perubatan tradisional Cina. Ahli Sains telah banyak melakukan ujian makmal ke atas haiwan untuk menentukan manfaat kesihatan resveratrol. Kesimpulan dari ujian ini menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet, dan mengurangkan berat badan.

Vivix

Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah);
sms/whatsapp : 017-6734603
emel : diana_1112@yahoo.com  

No comments:

Post a Comment