Bengkel Nutrisi Shaklee

Assalamualaikum w.b.t


Hai semua! Just nak share pengalaman menghadiri Bengkel Nutrisi Shaklee pada 9 November yang lepas. Best & seronok! Hehe.. Walaupun mula-mula tu, terlajak jalan la jugak tapi mujur sampai tepat pada masanya.

Bengkel Nutrisi Shaklee ni banyak membincangkan tentang produk-produk Shaklee secara general. Barulah tahu yang Shaklee ada 23 suplemen kesemuanya! Sebelum ni tak pernah terfikir pun nak kira. And apa yang membuatkan saya semakin jatuh cinta dengan Shaklee bila dapat tahu sebanyak 350 ujian klinikal dijalankan ke atas setiap RAW MATERIAL  sepanjang tahun untuk memastikan kualiti dan keberkesanannya terjamin. Kalau dalam satu suplemen tu ada 15 bahan mentah, semua 15 bahan mentah tu akan diuji dahulu sebelum diproses menjadi suplemen. No wonder la sampai sekarang herb-lax masih belum ada stock. Rupa-rupanya Shaklee sangat mementingkan kualiti setiap produk suplemennya. Patutlah dengan beraninya Shaklee melaungkan keistimewaannya sebagai SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN dan SENTIASA MESRA ALAM!

Okay, so saya sentuh serba sedikit tentang kesemua produk shaklee ni ye. Moga anda semua familiar dengan these supplements, and if berminat boleh roger me ok!

1) CoQHealth Plus
Fungsi utama Coenzyme Q10 ialah menguatkan otot jantung dan menjaga tahap kolesterol dalah darah (mencegah penyumbatan pada sel darah)
Jumlah tertinggi CoQ10 terdapat di dalam organ jantung
CoQHealth Plus daripada Shaklee sangat istimewa kerana mengandungi Coenzyme Q10, vitamin E dan ekstrak green tea
Coenzyme Q10 mempunyai kebaikan seperti berikut:
  Jantung yang kuat dan sihat
Menguatkan otot jantung
Tahap kolesterol sihat
Mengurangkan debaran dan denyutan tidak sekata
Mengurangkan angina
Tekanan darah sihat
   Kulit yang sihat dan berseri
   Meningkatkan kesuburan
❑  Meningkatkan tenaga minda
Tenaga tanpa batasan

2) Shaklee Collagen Powder
Kolagen diperlukan oleh badan untuk pembentukan organ seperti tendon, jantung, ovari, kulit dan tulang
Sumber utama Shaklee Collagen Powder ialah sisik ikan merah, yang merupakan kolagen premium tahan lasak dan membekal 4000mg kolagen
Shaklee Collagen Powder mempunyai jisim molekul serendah 1,000 dalton bagi penyerapan unggul
Terdapat banyak kebaikan kolagen untuk badan, antaranya:
Anti-penuaan
  Mengembalikan keanjalan
  Melembab (kulit lebih tegang, pore mengecil dan melembabkan kulit)
  Meningkatkan pergerakan (dalam tendon perlukan kolagen)
  Mencerah (tona kulit menjadi sekata)
  Menyuburkan rambut dan kulit
Menegang payudara

3) Advanced Joint Health Tablet
Shaklee Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepada sendi dalam 3 cara:
Ekstrak Boswellia - Menyokong keselesaan sendi
Ekstrak jagung - Meningkatkan kesan kusyen
Vitamin C, tembaga, zinc dan mangan - Memelihara tisu penghubung yang sihat
Ekstak Boswellia diguna secara tradisional dalam perubatan Ayurvedic untuk merawat osteoarthritis & rheumatoid arthritis
Shaklee Advanced Joint Health Tablet tidak mengandungi kondroitin sebab ia mengganggu penyerapan glukosamin yang biasanya senang diserap

4) VIVIX
VIVIX yang mengandungi resveratrol dan 15 polifenol adalah 10x ganda lebih hebat daripada resveratrol sahaja
4 ramuan utama VIVIX:
Polygonum Cuspidatum - Anti-penuaan, anti-radang, anti-kanser
Anggur Muscadine - Kaya dengan resveratrol, polifenol asid alergik (menentang pertumbuhan sel-sel kanser), antioksidan
Elderberry Eropah - Antioksida yang kuat, antibiotik semualajadi, anti-inflamasi yang kuat
Lobak Ungu - Antioksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan anti-karsinogen
Resveratrol merupakan agen anti-penuaan yang paling kuat dari alam semulajadi
Anggur Muscadine mempunyai kuasa 40x ganda daripada anggur biasa
Kajian menunjukkan polifenol asid alergik bantu dalam mengelak kanser
VIVIX membantu melawan proses penuaan secara selular melaui 4 mekanisma:
Membaikpulih selular - Melindungi dan membaiki sel DNA
Pengawalan genetik - Memberi kesan positif pada pengawalan genetik yang menolong melambatkan penuaan tahap selular
Tenaga selular - Menggalakkan penghasilan tenaga (mitokondria)
Fungsi selular - Melambatkan penimbunan / pembentukan protein AGE

5) ESP Soy Protein Isolate Powder
Sumber protein ESP adalah sebanyak 14 gram protein
Shaklee ESP mengandungi 9 jenis asid amino perlu
Asid amino perlu hanya boleh didapati daripada makanan
ESP rendah indeks glisemik dan sesuai untuk pesakit diabetes
Selain mengawal paras gula dalam darah, ESP juga mempunyai kebaikan seperti:
Non-GMO soy (tidak diubah secara genetik)
Kurang tahap kolesterol
Mengurangkan risiko penyakit kanser payudara dan prostat
Melegakan gejala menopos
Untuk kulit yang sihat dan berseri

6) Meal Shakes
Shaklee Meal Shakes mengandungi 19 vitamin dan mineral yang penting
Shaklee Meal Shakes adalah produk yang kaya dengan fiber dan protein dan rendah indeks glisemik
Meal shakes adalah produk yang sangat sesuai untuk kanak-kanak kerana ia merupakan:
Nutrisi asas untuk pertumbuhan dan pembesaran
Memberi tenaga berkekalan
Beri kesihatan sistem ketahanan
Mengekalkan kesihatan keseluruhan

7) Performance Orange Drink
Shaklee Performance mempunyai opticarb yang membantu mengekalkan tenaga dan ketahanan badan
Elektrolit penting dalam menghasilkan impuls elektrik yang perlu digunakan oleh saraf-saraf dan otot-otot badan
Elektrolit yang terdapat dalam Shaklee Performance seperti Sodium, Potassium dan Magnesium adalah berfungsi untuk membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekerinagn
Shaklee Performance mempunyai karbohidrat kompleks Maltodekstrin yang berfungsi membekalkan tenaga secara berpanjangan
Kebaikan yang terdapat dalam Shaklee Performance ialah:
Dehidrasi
Kurangkan kekejangan
Tingkatkan prestasi ahli sukan

8) Nutriferon
Nutriferon menguatkan sistem imun dengan menggalak penghasilan interferon semulajadi dalam badan
Interferon beri signal kepada sel darah putih untuk bertindak balas apabila bakteria / virus masuk ke dalam tubuh badan
Nutriferon dihasilkan dengan kombinasi tumbuhan semulajadi seperti:
Biji labu - Rangsang pengeluaran interferon semulajadi  di dalam tubuh
Biji plantago - Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun
Bunga Japanese Honeysukle - Menentang pencerobohan virus dan kuman
Bunga safflower - Menghasil dan memperkuat keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman
Dalam 50 tahun, terdapat 2 haluan dalam penghasilannya: pendekatan secara farmaseutikal dan pendekatan secara tradisional. Shaklee menggunakan pendekatan secara tradisonal
Keunikan Nutriferon:
Tidak bertoksik (daripada sumber semulajadi)
Selamat digunakan
Telah dipatenkan
Terbukti secara klinikal

9) Carotomax
Carotomax mengandungi 6 jenis karotenoid penting seperti:
Astaxanthin - lindungi kerosakan oksidasi kolesterol LDL
Alpha-Carotene - kesihatan mata
Beta-Carotene - kesihatan mata
Lycopene - anti-oksidan, menghalang penuaan organ
Lutein - menyekat katarak, glaukoma
Zeaxanthin - melindungi mata
Carotomax tinggi dalam antioksida dan membantu dalam
Anti-penuaan - sebagai antioksida yang kuat
Menjaga mata secara keseluruhan - Meningkatkan penglihatan pada waktu malam & kesihatan mata
Kesihatan paru-paru

10) Sustained Release Vita-C Plus
Vitamin C dalam Sustained Release Vita-C Plus adalah daripada ekstrak kanji jagung
Keistimewaan Sustained Release Vita-C Plus ialah vitamin C kekal di dalam badan selama 5 jam dan dilepaskan perlahan-lahan seperti memakan 1 setengah biji oren dalam satu jam
Vitamin C diperlukan oleh badan untuk:
Pembesaran dan pembaikan tisu
Penghasilan kolagen untuk pembentukan kulit, tendon. Ligamen & salur darah
Untuk merawat luka & membaiki tulang, rawan dan gusi
Mencegah jangkitan & selesema
Sebagai antioksidan yang kuat (melawan radikal bebas dan kurangkan kerosakan badan akibat bahan kimia dan toksik)
Mengandungi bioflavonoids yang berfungsi untuk:
Meningkatkan lagi fungsi vitamin C
Mencegah pengoksidaan vitamin C (samada di dalam tubuh / di luar tubuh)
Mengurangkan kesakitan otot
Mengawal paras kolesterol sihat

11) Vita-E Complex
Shaklee Vita-E Complex membekalkan vitamin E dan selenium semulajadi
Vitamin E mengandungi antioksida yang kuat bagi:
Memelihara salur darah yang sihat
Meningkatkan kesihatan kulit dengan memulihkan tekstur kulit dan tona muka, dada dan otot peha (membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan)
Shaklee Vita-E juga mempunyai kebaikan seperti:
Lindungi kerosakan sel & lindungi tisu lemak yang boleh merosakkan kelembapan kulit
Sebagai uv-protection
Kajian menunjukkan vitamin E dan selenium dapat meningkatkan kualiti sperma

12) Vitalea Iron Formula
Shaklee Vitalea Iron Formula membekal 28 jenis vitamin dan mineral
Teknologi salutan mikro asid folik berpaten membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B yang membantu menghasilkan dan memelihara sel baru
Lebih daripada 340 ujian kualiti dijalankan untuk memastikan dan potensi produk
Sebagai multivitamin yang kaya dengan vitamin, Vitalea memberi manfaat berikut:
Menyokong kesihatan menyeluruh
Memelihara kesihatan jantung, kolon dan mata
Untuk tulang kuat dan sistem imun yang sihat

13) B-complex
Shaklee B-complex mempunyai Sistem Penyerapan Bioaktif Berpaten untuk meningkatkan penyerapan asid folik
Shaklee B-complex mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yang lengkap
Vitamin B1 - Thiamin
Vitamin B2 - Riboflavin
Vitamin B3 - Niacin
Vitamin B6 (as Pyridoxine Hydochloride)
Folate (as Folic Acid)
Vitamin B12 (as Cyanocobalamin)
Biotin as (d-Biotin)
Pantothenic Acid (as d-Calcium Pantothenate)
B-complex mempunyai fungsi yang penting untuk badan seperti:
Membekalkan tenaga
Membantu melawan simptom tekanan dan kemurungan
Mencegah penyakit anemia (kekurangan sel darah merah)
Mengurangkan risiko wanita melahirkan anak yang kecacatan otak dan saraf tunjang
Memelihara rambut, kulit dan kuku, juga untuk otot yang sihat
Memelihara kesihatan jantung

14) GLA Complex
GLA (Gamma linoleik asid) adalah asid lemak omega-6 tak tepu
Minyak borage mempunyai kepekatan GLA yang paling tinggi berbanding dengan tumbuhan lain
Shaklee GLA complex mempunyai kebaikan tersebut:
Mengawal paras hormon
Mengurangkan sakit senggugut
Kulit berseri
Membantu mengurangkan neuropati pesakit kencing manis

15) Omega Guard
Kandungan yang paling penting dalam minyak ikan ialah DHA dan EPA
Shaklee Omega Guard sangat istimewa kerana melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul
Tujuan penyulingan tersebut adalah untuk memastikan ketulenan dan keberkesanan
3 kapsul Omega Guard membekalkan 990 mg EPA dan DHA
Omega-3 mempunyai fungsi yang penting dalam:
Mengurangkan risiko penyakit jantung
Anti-radang, menyokong fungsi sendi
Mengurangkan simptom alahan & membaiki kulit sensitif
Membaiki kulit kering dan garis halus
Memelihara kesihatan otak

16) Lecithin
Shaklee Lecithin dapat membantu dalam:
Meningkatkan ingatan (keupayaan belajar dan reaksi masa)
Menyokong kesihatan kardiavaskular
Memelihara aras trigliserida yang sihat
Kuruskan badan (larut lemak)
Lecithin bantu menyerap nutrien larut lemak
Vitamin A,D,E dan K

17) Ostematrix
Kekurangan kalsium di dalam badan boleh mengakibatkan:
Kekejangan otot
Insomnia
Gigi rosak
Osteoporosis
Pertumbuhan terbantut
Shaklee Ostematrix mengandungi kalsium, magnesium, vitamin D, boron, mangan, tembaga dan zinc
Kajian menunjukkan kalsium Ostematrix diserap sepenuhnya selepas 12 jam pengambilan
Ostematrix membekalkan:
1000 mg kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi
400 mg magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
400IU vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

18) DTX Complex
6 ramuan Shaklee DTX complex:
Biji milk thistle
Biji Schizandra chinensis
Dandelion
Ekstrak cendawan Reishi
Kunyit
Ekstrak Artichoke
DTX Complex bantu menghasilkan protein yang membantu dalam regenerasi sel hati dan mengekalkan pengaliran hempedu yang normal

19) Alfalfa Complex
Akar Alfalfa memanjang 6 m ke dalam untuk menyerap vitamin dan mineral
Shaklee Alfalfa Complex adalah diuretik semulajadi dan penyahtoksin badan
Alfalfa digunakan secara tradisional untuk meningkat penghasilan susu ibu
Setiap hidangan Shaklee Alfalfa Complex mengandungi 300 mg kalsium iaitu bersamaan dengan segelas susu

20) Herb-lax
Shaklee Herb-lax mengandungi campuran proprietari daun senna
Shaklee Herb-lax merupakan julap lembut untuk kegunaan sekali-sekala
Herb-lax berfungsi membantu dalam:
Untuk masalah sembelit
Penyahtoksin badan
Kurus / pengurangan berat badan

21) Garlic Complex
Shaklee Garlic Complex merupakan satu formulasi Shaklee yang unik bagi mengekalkan komponen semulajadi alisin yang mempunyai pelbagai manfaat
Garlic Shaklee menggabungkan garlic powder dan rosemarry bagi meningkatkan lagi kuasa antioksida
Bawang putih mempunyai khasiat terbaik yang mempunyai manfaat seperti:
Sebagai antibiotik semulajadi
Mengekalkan paras kolesterol sihat
Mengekalkan paras sihat tekanan darah
Meningkatkan pengaliran darah (mengurangkan risiko penyakit jantung)

22) Peppermint-ginger Plus
Shaklee Peppermint-ginger Plus menggunakan formulasi 2 jenis herba unik
Bahan semulajadi pudina dan halia yang terdapat dalam Peppermint-ginger Plus digunakan secara tradidonal untuk merawat Sindrom Gangguan Usus (IBS)
Kebaikan yang terdapat dalam Peppermint-ginger Plus:
Membuang angin lebihan dalam usus
Mengurangkan sakit abdominal dan kembung perut
Melegakan rasa loya dan muntah

23) Zinc Complex
Zinc sangat penting diperlukan oleh badan untuk fungsi berikut:
Meningkatkan sistem imunisasi
Luka cepat sembuh
Sebagai tindak balas enzim - pelbagai aktiviti biokimia
Kesuburan
Bagi kesuburan lelaki, sperma mengandungi konsentrasi zinc yang paling tinggi
Zinc dapat meningkatkan bilangan, motiliti dan ciri-ciri fiikal sperma
Kebaikan lain yang terdapat dalam zinc complex ialah:
Membantu mengurangkan pembengkakan prostat
Mengurangkan masalah mati pucuk

Mesti uolls fikir rajinnya la siap pergi bengkel segala bagai. Saya pergi sebab korang tau! Nak tambahkan ilmu di dada dan lepas tu bolehlah share dengan semua. Yang pastinya, saya semakin yakin yang saya telah memilih jalan yang tepat, bisnes yang tepat dan team yang tepat!


Berminat mahu mendapatkan produk Shaklee anda?
sms/whatsapp : 017-6734603
emel : diana_1112@yahoo.com  

No comments:

Post a Comment