Omega Guard : Manfaat Omega-3 terhadap otakAssalamualaikum w.b.t

Benarkah minyak ikan dapat meningkatkan kuasa minda?

Kisah Elliot dengan ibunya Sheila.
Elliot berusia sembilan tahun. Setahun yang lalu , beliau telah ketinggalan dalam pembelajaran beliau , terutamanya membaca. Beliau tidak berminat belajar dan gemar untuk menonton TV apabila dia pulang ke rumah dari sekolah.

Tetapi sejak setahun lalu, perubahan dramatik telah berlaku terhadap Elliot . Beliau telah menguasai buku-buku Harry Potter dan kini sering ke perpustakaan selepas loceng sekolah berbunyi .

Elliot telah mengambil bahagian dalam satu kajian saintifik yang dijalankan terhadap 100 kanak-kanak dari 12 buah sekolah. Kanak-kanak ini dikehendaki mengambil kapsul khusus dengan makanan mereka untuk jangka masa enam bulan.

"Dia lebih minat dalam segala-galanya. Malah dia juga menunjukkan minat dalam muzik klasik " kata Sheila, ibu Elliot .

Dapatkan video kisah Elliot di sini.

Kisah Mark
Mark , 10, rakan sekolah Elliot di Timothy Hackworth Sekolah di Shildon , Durham, turut mengalami perubahan yang sama .

"Setelah beberapa minggu dia mengambil kapsul tersebut, saya mula perasan perubahan . Tulisan tangan-nya menjadi lebih baik dan guru-gurunya berkata, beliau banyak menyertai perbincangan di dalam kelas. Di rumah, dia mula bertanya banyak soalan," kata Mark ibu Christine.

Kapsul yang diberikan kepada kanak-kanak tersebut adalah minyak ikan yang mengandungi kandungan omega-3 yang tinggi. (Didapati secara semulajadi dalam ikan berminyak seperti mackerel, salmon dan sardin, dan dalam beberapa tanaman tumbuhan seperti biji sesawi)

Omega-3 dikenali untuk membantu mencegah penyakit jantung dan membantu memperbaiki keadaan sesetengah pesakit kemurungan dan gangguan bipolar. Tetapi kesannya terhadap otak belum dikaji secara mendalam.
 
Sumber : intelligenceandmemory

Benarkah minyak ikan dapat meningkatkan kuasa minda kita?

Omega Guard


Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah);
sms/whatsapp : 017-6734603
emel : diana_1112@yahoo.com  No comments:

Post a Comment