Adakah Shaklee Halal?Assalamualaikum w.b.t

“Wahai orang-orang yang beriman! Makanlah dari benda-benda yang baik (yang halal) yang telah Kami berikan kepada kamu dan bersyukurlah kepada Allah, jika betul kamu hanya beribadat kepadaNya.”

(Surah 2 - Al Baqarah : Ayat 172)


Ramai yang bertanya adakah shaklee halal? Alhamdulillah.. Produk shaklee sememangnya mendapat kelulusan status HALAL daripada ISA (Islamic Services of America) . Dan JAKIM juga telah mengiktiraf ISA sebagai salah satu badan Islam luar negara. Berikut saya sertakan salinan sijil halal produk2 shaklee yang dibawa masuk ke Malaysia. So, no worries, friends.. :)

Shaklee halal


Buat makluman, shaklee memperbaharui sijil halalnya SETIAP TAHUN. Dan sijil di atas adalah yang terbaru di mana tarikh sijil ini dikeluarkan adalah pada 27 January 2014. Di bawah ini pula saya sertakan ‘printscreen’ yang diambil daripada hasil muat turun daripada web HalalJakim. (as at 19 July 2013)Salah satu sebab kenapa saya join shaklee adalah kerana produknya yang halal. Sebagai orang Islam sudah pasti kita akan jaga apa yang kita makan. Kerana apa yang masuk dalam badan, itulah yang akan jadi sebahagian daripada darah dan daging kita.

Sekadar persoalan. Sering kita ke farmasi untuk membeli suplemen2 tertentu. Bagaimana kita boleh yakin dengan status halal produk tersebut? Adakah kerana ianya dijual di farmasi di Malaysia, maka ianya halal?


AMARAN!!!
1) Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
2) Pesakit SLE tidak boleh mengambil Vitalea dan Alfalfa Complex

Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah);
sms/whatsapp : 017-6734603
http://bit.ly/PM_Farah


No comments:

Post a Comment