Vitalea Shaklee : Promosi Gempak Februari 2014Assalamualaikum w.b.t

Bulan baru menjelma lagi. As usual, datang bulan baru maka promosi item shaklee yang baru pun bermula. Istimewanya, vitamin pilihan bulan ni adalah vitamin basic untuk semua orang. Senang kata, semua orang memang ‘wajib’ makan suplemen ni.

Kenapa kita MESTI ambil suplemen ni?
Badan kita perlukan dos vitamin yang lebih tinggi daripada apa yang kita dapatkan daripada makanan. Contohnya, vitami C dan vitamin E yang kita dapat dari pemakanan harian tidak cukup untuk  beri kesan pencegahan dan anti penuaan.

Buah-buahan atau sayur-sayuran yang ditanam di atas tanah yang tidak subur mengandungi bahan dan galian yang kurang berbanding dengan yang ditanam dari tanah yang subur. Adakah kita yakin dengan kualiti buah-buahan dan sayur-sayuran tersebut? Tambahan pula, penggunaan racun perosak, racun serangga dan bahan pencemar turut mempengaruhi kualiti buah dan sayur yang kita makan.

Zat makanan juga mudah hilang semasa proses pengangkutan, penyimpanan, juga penyediaan. Vitamin C dan enzim mudah dimusnahkan oleh haba semasa dimasak

Pengambilan pil penahan sakit, ubatan, alkohol dan juga antibiotik turut mengganggu penyerapan zat makanan. Selain itu, amalan diet yang tinggi kafein, lemak, kolesterol, gula dan garam dapat kurangkan simpanan zat makanan di dalam tubuh.

Pengambilan makanan seharian yang tidak seimbang serta tidak mengikuti piramid makanan yang dicadangkan.

Gaya hidup dan trend masa kini dengan kehidupan yang sibuk dan lebih gemar kepada makanan segera yang tinggi kandungan MSG.

Bagi yang bekerja, makanan tengah hari selalunya adalah di luar dan makan malam selalunya dimasak seringkas mungkin. Ini juga menyebabkan pengambilan makanan seimbang tidak diutamakan.

Sebenarnya, banyak lagi faktor yang menyebabkan kita perlukan suplemen, termasuklah faktor pencemaran, makanan kurang berkhasiat, gaya hidup yang kurang bersenam, dll. Atas faktor2 inilah, maka kita perlu mengambil inisiatif untuk memastikan badan kita sentiasa sihat dan cergas!

Apakah pilihan kita?
Bagi saya, Vitalea Iron Formula Shaklee ni dah cukup untuk pemeliharaan kesihatan secara umum. 1 tablet Vitalea dirumus dengan 28 jenis mineral dan vitamin. Satu hari ambil 2 biji tablet. TAPIIII... bukanlah bermaksud dah ambil vitalea so boleh abaikan makanan seimbang. Vitalea hanya sebagai pelengkap nutrisi sahaja. Okay??

DAN BERITA BAIK BUAT SEMUA!!!
Vitalea tengah ada promosi sekarang ni.. Hanya di bulan FEBRUARI 2014 SAHAJA!! So apa lagi.. Grab your own vitalea now!

Vitalea

AMARAN!!!
1) Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
2) Pesakit SLE tidak boleh mengambil Vitalea dan Alfalfa Complex

Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah);
sms/whatsapp : 017-6734603
http://bit.ly/PM_Farah

No comments:

Post a Comment