Collagen cream vs Collagen powder?Assalamualaikum w.b.t

Yang mana satu pilihan anda? Seperti yang kita tahu, kolagen ni ada banyak manfaatnya. Persoalannya, mana yang lebih baik? Cream ataupun powder? Sapu2 ataupun diet intake?

Jom kita tengok perbezaan keduanya.

Kita sering salah anggap bahawa semua jenis protein adalah sama dan fungsinya juga adalah sama.  Ini salah. Walaupun semua protein mempunyai beberapa manfaat, terdapat beberapa protein yang dikaitkan dengan aplikasi yang khusus. Sebagai contoh:

     Otot
==> Whey protein
     Kurangkan kolesterol ==>
protein soya
     Penjagaan kulit
==> protein kolagen

Ramai orang menggunakan kolagen sebab menyangkakan yang kolagen tersebut akan tingkatkan jumlah simpanan kolagen di dalam badan. TIDAK. Anda tidak boleh sapu kolagen pada permukaan kulit dan berharap ianya akan menyerap ke dalam kulit. Menyapu krim kolagen pada kulit adalah seperti meletakkan simen pada dinding bata. Ianya tidak akan tembus ke dalam kulit. Inilah sebabnya kenapa mengambil kolagen dalam bentuk serbuk (minum) adalah yang terbaik.
 
Bentuk terbaik kolagen dalam bentuk serbuk adalah kolagen peptida (protein kolagen yang dicerna terlebih dahulu), yang merupakan molekul yang lebih kecil yang membolehkannya lebih cepat diserap ke dalam badan. Antara sumber kolagen yang boleh didapati ialah ikan, ayam, atau lembu. Bagaimanapun, penyelidikan terbaik berkaitan dengan kolagen untuk kulit dan anti penuaan adalah kolagen yang bersumberkan ikan.

Shaklee juga menggunakan kolagen yang bersumberkan sisik ikan merah.

Kolagen
Shaklee Collagen PowderUntuk ketahui kelebihan dan keunikan Shaklee Collagen Powder, klik sini.

Semoga entry ini bermanfaat buat anda. Terima kasih.

Untuk dapatkan Shaklee Collagen Powder anda,

Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah);
sms/whatsapp : 017-6734603
http://bit.ly/PM_Farah

No comments:

Post a Comment