OsteMatrix : Lebih dari kalsiumAssalamualaikum w.b.t

OsteMatrix juga dikenali sebagai kalsium shaklee. Apa yang membezakan suplemen kalsium shaklee ni dengan suplemen kalsium lain di pasaran?

Perbezaan Shaklee

Kalsium yang kandungannya paling seimbang dalam memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus, dan vitamin D, zinc, kuprum, mangenese, dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil secara bersama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan suplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.
Manfaat utama OsteMatrix:


Menguatkan tulang
Kalsium mengurangkan risiko osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi dan sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (ricket dewasa), kuku rapuh, ekzema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas
Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthritis.

Meringankan stres
Ianya mengimbangi tekanan darah; memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf; menggalakkan tidur selesa; memperbaiki jantung berdebar; gementar, mimipi buruk dan stres. Ia juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

Memperbaiki masalah haid
Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.

Pengalkalian tubuh
Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua. Tambahan pula, kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.

Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik


OsteMatrix, lebih dari kalsium! Ianya juga mengandungi:


Vitamin D : Dinamakan sebagai vitamin D pada tahun 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi usia 55 tahun, wanita hamil, dan kanak-kanak perlu mengambil suplemen vitamin D.

Magnesium : Ini adalah ion positif no. 2 penting di dalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan, membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium; melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktasi glukos.

Zinc, boron, manganese, kuprum : Memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan unuk memperbaiki tulang, rawan dan menghalang arthritis


Bagaimana memilih suplemen kalsium?

① Pilih produk yang ada vitamin D dan magnesium.
② Elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelakkan keracunan plumbum
③ Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral
AMARAN!!!
1) Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah ID 885249);
sms/whatsapp : 017-6734603
http://bit.ly/PM_Farah

No comments:

Post a Comment