Phytocol-ST : Suplemen wajib adaAssalamualaikum w.b.t.

Masih lagi demam Phytocol-ST. Hehe.. Ingat lagi tak entry saya tentang lebih 6 juta rakyat Malaysia menghadapi masalah tinggi kolesterol? Kita sambung lagi info kat sini ye. Masa saya buat ‘Body Composition Check’ haritu pun, ada juga cerita tentang Phytocol-ST. Senang kata Phytocol-ST ni memang disarankan untuk SEMUA rakyat Malaysia yang dewasa.

 
Kenapa Phytocol-ST?
Sebab Phytocol-ST dapat membantu anda untuk menurunkan paras kolesterol secara semulajadi.

Penyebab utama tinggi kolesterol

Umum mengetahui yang makanan Malaysia ni mengandungi tinggi lemak dan kalori. Contohnya nasi lemak, roti canai, mee goreng, kueh tiow goreng, nasi goreng, kari kepala ikan dan lain-lain. Haa.. tak masuk lagi makanan di pagi raya. Dengan rendangnya, kuah kacang, lontong, nasi dagang, pulut, kuih muih.. (banyak pula nak senaraikan..). Sedar tak, makanan-makanan tinggi lemak ini adalah punca kepada masalah tinggi kolesterol.

Persatuan Jantung Amerika mengesyorkan pengambilan kolesterol tidak melebihi 300mg sehari bagi mereka yang normal. Bagi penghidap penyakit jantung pula, mereka dikehendaki mengehadkan pengambilan kolesterol kurang daripada 200mg sehari.

Sekarang cuba kita tengok gaya pemakanan rakyat Malaysia pula.What say you? Dalam tak sedar, kita telah pun mengambil sebanyak 942mg kolesterol!! Lebih 3x ganda daripada pengambilan harian yang disyorkan!!!

--> Dan inilah punca kepada lebih 6 juta rakyat Malaysia menghadapi masalah kolesterol!

Jadi, apa yang perlu kita lakukan?

Untuk rendahkan paras kolesterol anda secara semulajadi, sila ikuti petua berikut:
1) Amalkan pemakanan seimbang, rendah lemak tepu dan tinggi serat larut
2) Lakukan senaman lebih kerap
3) Turunkan berat badan
4) Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika (NIH) mengesyorkan penambahan Fitosterol ke dalam diet harian anda bagi menurunkan paras kolesterol anda secara semulajadi.

Apa itu fitosterol dan kaitannya dengan Phytocol-ST?
Kita cerita next entry ye!

Terima kasih. Moga entry ini bermanfaat buat semua.

Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah ID 885249);
sms/whatsapp : 017-6734603
http://bit.ly/PM_Farah

No comments:

Post a Comment