Suplemen untuk orang malas



Assalamualaikum w.b.t

Jujurnya, saya bukan jenis yang suka nak makan banyak-banyak suplemen. Hajat di hati memang nak jadi seorang yang setia dalam pengambilan suplemen. Dengar orang ambil kolagen, kita pun nak jugak! Tengok orang tu ambil vitamin C, kulit flawless tanpa cacat cela, kita pun terikut-ikut! Orang lain konsisten.. Kita berhenti di tengah jalan! Maka kesudahannya, tak dapatlah hasil yang memberangsangkan.. so sad.. :(

Kalau anda juga alami masalah macam saya ni, apa kata kita cuma ambil 1-2 jenis suplemen sahaja dan kita cuba konsisten.  Dah tahu tahap ‘kerajinan’ kita makan suplemen tak macam orang lain, jadi tak perlulah nak ambil 5-6 suplemen terus. Akhirnya nanti merugikan saja.. (Zaman sekarang kan kena banyak berjimat! Taraf hidup kita di Malaysia dah semakin naik.. Bla..bla..bla.. Eh, masuk cerita lain pulak!).

Bila katanya nak ambil 1-2 jenis suplemen sahaja, mesti timbul soalan, suplemen mana yang boleh cover untuk keseluruhan kesihatan tubuh badan kita, betul kan?

✔ Saya rasa kebanyakan orang pun dah tahu suplemen tu tentunya multivitamin yang mengandungi kebanyakan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Kalau multivitamin shaklee, tentunya vitalea pujaan ramai!

✔ Let say, anda ni bukan jenis yang suka nak telan-telan vitamin, anda juga boleh mencuba untuk amalkan mealshakes berperisa vanilla yang manis tu. Mealshakes juga turut dikategorikan sebagai multivitamin dan multimineral dalam bentuk minuman.

✔ And last but not least, protein soya ESP! Nak ambil ESP sesaja boleh, nak campurkan dengan mealshakes pun ok! Saya suka gabungkan ESP dan mealshakes untuk imbangkan rasa manis yang ada pada mealshakes tu. Oh! Kenapa ESP? Sebab ESP adalah sumber protein yang tinggi. Dan tahukah anda yang kebanyakan elemen dalam badan kita ni diperbuat daripada protein? 

✔ Ataupun, anda boleh ambil vitalea shaklee dan ESP sebagai sumber tenaga untuk kekal cergas, cerdas dan bersemangat!! Syaratnya, DILARANG ambil vitalea dan ESP secara serentak atau bersama-sama.. Ambillah 2 biji vitalea pada waktu pagi, dan bancuhan ESP pada tengahari atau malam. Saya prefer ambil ESP ni pada malam hari sebagai alas perut, jadi tak perlu dinner, so cut calorie intake.. hehe..

✔ Nak lagi best, ambillah ketiga-tiga suplemen di atas! VITALEA, MEALSHAKES dan ESP..

Suplemen Asas
Suplemen Asas Shaklee.. Sihat, Cergas dan Pantas!! KLIK SINI!!

Rasa-rasa mudah tak? Pilihan kita hanya antara tiga suplemen ni sahaja! VITALEA dengan/atau MEALSHAKES dengan/atau ESP. Yang lain-lain kita lupakan dulu. Bila dah konsisten dengan suplemen-suplemen ni, maka sedikit demi sedikit kita tambah senara suplemen yang kita perlukan.

Tapi andai kata anda mempunyai masalah kesihatan yang khusus, maka rujuklah kepada para doktor dahulu. Dapatkan nasihat dan pandangan daripada yang pakar. Terasa nak ambil suplemen, minta doktor sarankan suplemen yang bersesuaian. Mudah kan?

Marilah kita bersama-sama tingkatkan kesihatan tubuh badan kita. EAT WELL + MOVE MORE = LIVE LONGER. In shaa Allah.. Have a nice day, peeps! Assalamualaikum..


Hubungi Pengedar Shaklee Anda (Farah ID 885249);
sms/whatsapp : 017-6734603
http://bit.ly/PM_Farah
facebook : Kekal Sihat & Cantik bersama Qaseh-delima

No comments:

Post a Comment