Set Kehamilan Shaklee Sepanjang Tempoh Kehamilan Si Ibu

Asslamualaikum w.b.t

Awal bulan May 2015, Shaklee telah melancarkan pomosi pek YES dan salah satu set  promosi pek YES ini termasuklah set HEALTHY PRENATAL atau dalam bahasa mudahnya SET KEHAMILAN SHAKLEE.

Set kehamilan Shaklee ini sangat unik kerana ianya membekalkan keperluan nutrisi yang lengkap dalam memastikan si ibu sentiasa sihat dan berupaya mengandungkan bayinya sehingga proses kelahiran berlangsung. Umum mengetahui bahawa pengambilan makanan sihat semasa hamil adalah sangat penting untuk memastikan perkembangan janin yang sihat. Ia juga dapat mengurangkan risiko kompilasi semasa kelahiran di samping membantu proses pemulihan selepas melahirkan (semasa berpantang). Ibu dan kandungannya yang sihat sudah pasti dapat menjamin kesejahteraan dan kebahagiaan hidup berkeluarga.

 

Set Kehamilan Shaklee mengandungi 6 item suplemen iaitu:

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) membantu ibu hamil untuk kekal bertenaga sepanjang proses kehamilan. Protein yang mengandungi ESP dapat membantu blok-blok pembinaan asas badan ibu dan bayi, terutamanya pada trimester kedua dan ketiga di mana bayi sedang berkembang dengan pantas.

VITALEA penting dalam menyediakan keperluan asas nutrisi yang diperlukan oleh ibu hamil. Zat besi yang terkandung di dalam Vitalea dapat berfungsi untuk mengangkut oksigen dalam darah ibu dan bayi. Kekurangan zat besi di dalam badan akan menyebabkan ANEMIA bagi ibu hamil dan ibu-ibu yang sedang menyusu, terutamanya pada trimester akhir apabila fetus akan menyerap zat besi daripada ibunya. Selain itu, pengambilan zat besi dapat mengurangkan risiko kelahitan bayi kurang matang.

B-COMPLEX Shaklee adalah lengkap kerana mengandungi kesemua 8 jeni vitamin B termasuklah BIOTIN dan ASID FOLIK. Pengambilan 400mcg asid folik (harian) sebelum konsepsi dan semasa awal kehamilan dapat mengurangkan risiko bayi dilahirkan dengan kecacatan tiun neuron sehingga 70%. Asid folik adalah perlu dalam menyokong sistem saraf yang sihat, penghasilan hormon dan sel-sel darah merah serta penghasilan tenaga. 


VITA-C PLUS (VITAMIN C) diperlukan untuk menguatkan sistem imun ibu hamil dalam melawan jankitan dan penyakit. Vitamin C juga diperlukan untuk pembentukan otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan fetus.

OSTEMATRIX mengandungi kalsium yang diperlukan untuk pembinaan tulang yang kuat dan sihat selain membantu dalam mencegah osteporosis. Ostematrix juga dapat membantu melegakan sakit belakang, sakit pinggang, kebas atau kekejangan serta masalah sembelit seperti  yang selalu dialami oleh ibu hamil.

OMEGA GUARD mengandungi DHA dan EPA yang akan memberikan kesan positif terhadap perkembangan kognitif dan visual bayi. Pengambilan tinggi omega 3 semasa kehamilan dapat mengurangkan risiko alahan pada bayi

Set Kehamilan Shaklee
Testimoni Set Kehamilan Shaklee
Ibu Hamil Kuat Boleh Naik Flight dan 
Panjat Candi BorobudurMe,
Farah
Shaklee ID 885249
017-673 4603

No comments:

Post a Comment