Dulu vs Sekarang.. 🤔🤔🤔

Assalamualaikum w.b.t

Dulu vs sekarang..

1 -- Dulu-dulu bila sebut shaklee memang ingat produk-produk die je; 

🤗 suplemen - ESP, mealshakes, vitalea, vivix, dll
🤗 skincare - nutriwhite, enfuselle, set penjagaan rambut
🤗 get clean product - basic h, dish wash, sabun baju dll

Tapi sekarang bila dah amek tau tentang pemakanan dan suplemen terus timbul kesedaran untuk #kawalmakan dan #aktifdiri..
Bila makan tu dah mula pandai nak kawal dan kira kalori..

Yang paling nampak ketara sekarang dah tak gemarkan minuman manis-manis.. air kosong adalah teman baikku! junk food dan makanan-makanan segera ni pun dah kurang makan.. makan bila teringin sesekali je tapi lepas tu menyesal sendiri.. 😂



2 -- Dulu-dulu memang tak aware sangat tentang penyakit 'orang tua' ni sebab rasa diri masih 'muda'..

Tapi sekarang bila dah bertemu dengan ramai customer yang mencari suplemen sebab macam-macam penyakit, mula sedar yang penyakit ni sebenarnya tak kenal usia pun.. jadi dah mula jaga diri.. mula amek tau jugak tentang punca-punca penyakit dan macam mana nak kurangkan risiko terkena penyakit tu..

Dan dalam hati memang berharap sangat-sangat agar yang lain-lain pun sama-sama mula jaga diri sebab tak nak sakit-sakit melarat ni kena pada orang lain jugak, lebih-lebih lagi pada keluarga tersayang..

Jadi jangan marah-marah kalau saya asyik update tentang shaklee & kesihatan.. niat saya baik tau! 😁

Notakaki : banyak lagi nak cerita tapi kita sambung lenkali je lah.. 😂

Me,
Farah
ID 885249
017-673 4603

No comments:

Post a Comment