Landmark Study Shaklee

Assalamualaikum w.b.t

Sekarang ni kan ada macam2 lambakan suplemen di pasaran sampaikan kita sendiri tak tau mana satu yang patut kita pilih.. kalau andalah, rasa-rasanya apa kriteria pemilihan suplemen anda? 

Saya dah tentulah pilih shaklee.. 😀 

🔎 KENAPA SHAKLEE? 

Antara kelebihan shaklee ni adalah die mempunyai LANDMARK STUDY sendiri..



Landmark Study ni merupakan kajian tentang keberkesanan produk-produk shaklee untuk JANGKA MASA YANG PANJANG.. ini juga merupakan salah satu usaha pihak shaklee dalam membuktikan bahawa kajian klinikal shaklee adalah yang terbaik..

Kenapa untuk tempoh yg panjang? 

Suplemen bukan seperti ubat atau drug yg boleh beri kesan dalam tempoh masa yang singkat.. lagipun ada 1 kajian yang dilakukan di Amerika Syarikat menunjukkan yang orang yang tak amek apa-apa suplemen ni berisiko tinggi untuk dapat penyakit kronik..

Nak kena penyakit kronik ni pulak bukannya amek masa sebulan dua atau setahun dua.. tapi makan masa berpuluh tahun! 

Macam yang pernah saya kongsikan, kebiasaannya pesakit diabetes mengambil masa 10 hingga 20 tahun untuk menghadapi kegagalan buah pinggang.. tapi ada sesetengah keadaan di mana pengidap diabetes ni sendiri tak tau pun yang dia mengidap diabetes sampailah berlaku komplikasi diabetes yang lain seperti kegagalan buah pinggang.. takut kan?

Hasil kajian landmark study telah membuktikan bahawa pengguna vitamin shaklee 4x lebih rendah risiko diserang penyakit kencing manis berbanding dengan mereka yang tak ambil apa2 suplemen langsung.. 


Perbezaan yang sangat ketara kan?

🔎 Jadi betullah kena amek suplemen?

Seorang ahli Biokimia dari Kanada, Lyle McWilliam ada mengatakan makanan tambahan merupakan satu keperluan seperti insurans kesihatan peribadi di mana makanan tambahan adalah penting untuk mengekalkan mutu kesihatan.. 

Dan jangan lupa juga untuk amalkan pemakanan yang seimbang, aktif diri, perkembangan rohani dan hubungan sosial yang sihat untuk kehidupan yang luar biasa amazing!

Me,
Farah
SID 885249
017-673 4603

No comments:

Post a Comment