Saya Budak Baru Belajar

Assalamualaikum w.b.t

Pemulaan minggu baru, jadi semangat pun kenalah luar biasa baru.. 😎

Kalau ada yang nak join bershaklee tapi risau sebab tak ada asas dalam bisnes, ataupun risau sebab tak ada ilmu tentang kesihatan, nutrisi dan produk2 shaklee, meh sini ai nak cerita sket..

Dulu-dulu, ai pun sama macam tu jugak.. ilmu-ilmu tu terutamanya ilmu bisnes non hado! Jadi bila tak tau, usaha tu kenalah extra sikit.. kenalah berusaha untuk belajar dan amek tau..

So ai banyak merujuk kepada upline Diyana Zaim.. apa2 yang ragu2 semua tanya die terutama yang berkaitan polisi syarikat dan cara nak consult prospek & customer.. bab produk banyak baca sendiri jer melalui buku produk shaklee dan juga info2 yang ada dalam group rich family dan lady boss (sekarang ireach family)

Rasa macam tak cukup dengan ilmu2 yang ada, beli pulak buku2 berkaitan suplemen & kesihatan.. bila baca surat khabar mesti buka ruangan kesihatan dulu untuk tambah info2 yang sedia ada.. kadang2 bila nak lebih yakin saya akan baca artikel2 di webmd.com.. boleh dikatakan fasa awal bershaklee ni memang banyak masa dihabiskan untuk study jer..



Masih lagi rasa ada kurangnya, pergi pulak ke kelas nutrisi anjuran shaklee untuk dapatkan maklumat-maklumat produk dengan lebih details dan tepat.. bila ada kelas online yang upline buat, korbankanlah sikit masa untuk ilmu2 berkenaan..

Haa.. macam itulah lebih kurang ceritanya.. even sekarang pun masih lagi menimba ilmu2 berkaitan.. 

Pokok pangkalnya hati.. kalau betul-betul nak, apapun sanggup diredah, tak gitu?

Me,
Farah
SID 885249
017-673 4603

No comments:

Post a Comment