Siapa Dr. Forrest Shaklee?

Assalamualaikum w.b.t

“Your future life will be exactly what you decide to make it” - Dr Forrest C. Shaklee

Penentu masa depan anda adalah diri anda sendiri.. inilah falsafah Dr Forrest C Shaklee yang merupakan satu sumber inspirasi yang telah banyak mengubah gaya hidup kebanyakan keluarga di seluruh dunia lebih dari 50 tahun lamanya..

Selalu dok sebut2 Shaklee ni kan.. Siapa sebenarnya Dr Shaklee ni?Pada tahun 1915, Dr Shaklee telah mencipta Vitalized Mineral iaitu multimineral pertama di dunia.. kalau nak tau, perkataan VITAMIN itu sendiri sebenarnya berasal daripada daripada VITAlized MINeral.. 

Kenal kan vitalea? Vitalea yang ada di pasaran sekarang merupakan multivitamin & multimineral yang telah ditambah baik kandungan dan formulasinya seiring dengan peredaran zaman.. 

===================
KEPADA PEMINAT VITALEA, STOK VITALEA DAH SAMPAI!!! ORDER CEPAT2 OKAY!
===================

Atas dasar kecintaannya kepada bidang nutrisi, dan kepecayaan bahawa kesihatan yang baik adalah berkait rapat dengan amalan pemakanan, persekitaran yang sihat dan amalan aktif diri, pada tahun 1956 beliau telah menubuhkan syarikat Shaklee Products bersama dua anak lelakinya iaitu Forrest Jr dan Raleigh.. dengan penubuhan syarikat ini, beliau berharap dapat menyebarkan kebaikan produk2nya dan meningkatkan kesihatan ribuan masyarakat di seluruh dunia.. 

Pada tahun 1960, Dr Shaklee memperkenalkan pula pencuci biodegrasi pertama iaitu Basic H yang menjadi pemulaan untuk syarikat berpegang kepada prinsip 'always green' ataupun sentiasa mesra alam..

Inilah kisah Dr. Forrest C Shaklee..

What you think, you look
What you think, you do
WHAT YOU THINK, YOU ARE


Me,
Farah
SID 85249
017-673 4603

No comments:

Post a Comment