Tips Menghadapi Musim Hujan

Assalamualaikum w.b.t

Jom sama2 jaga kesihatan diri.. ❤

Sekarang ni boleh dikatakan hampir setiap hari hujan.. kalau kat seremban ni, petang-petang dah hujan, malam-malam pun hujan lagi.. mujurlah saya ni memang jenis suka hujan.. hehe.. 

Okay, ni ahkak nak bagi nasihat sket.. tengah2 musim hujan ni, kurang-kurangkanlah aktiviti bermain air kat luar.. elakkan daripada aktiviti berkelah di air terjun ke tepi pantai ke atau apa2 sahaja yang berkaitan dengan air.. dah banyak kes sebelum ni kan.. kes2 tergelincir ke dalam sungai, kes air bukit turun tiba2, kes lemas.. jadi jom kita sama2 amek pengajaran dari tragedi yang lepas..

Bagi yang rumahnya memang kawasan banjir pulak, dah boleh mula menyimpan barang2 yang penting di tempat yang lebih tinggi dan sentiasa bersedia untuk segala kemungkinan.. 

Oh ya, sediakan payung dalam kereta siap-siap tau.. atau bawalah payung kecik tu tiap kali keluar.. sekurang-kurangnya bila hujan, masih boleh berteduh lagi..😊

Nutriferon
Nutriferon Menguatkan Sistem Imun

Dalam keadaan cuaca tak menentu ni, jom kita sama2 kuatkan sistem imun badan kita.. yang ada asthma kena lebih jaga diri sebab bila cuaca sejuk ni kan mudah semput.. cuba kuatkan sistem imun dengan nutriferon, omega guard, vitamin C dan juga garlic complex.. dan macam biasa, perbanyakkan minum air suam jugak..

Notakaki : bulan ni ada promosi nutriferon ye! Beli 6 percuma 1 atau beli 2 dapat diskaun 5%

Me,
Farah
SID 885249
017-673 4603

No comments:

Post a Comment