Vitamin C Untuk Kuatkan Sistem Imun Badan

Assalamualaikum w.b.t

Rasanya sekarang ni memang musim orang tak sihat kot.. kalau kat sekolah tu ada je student yang tak datang sebab demam.. jangankan kat sekolah, kat rumah ni pun ada yang dah berhari-hari kena selesema dan sakit tekak..

Memandangkan stok vitamin C je yang ada kat rumah, makanya saya bekalkan 2 biji vitamin c setiap pagi dan malam sebagai usaha untuk kuatkan sistem imun badan..



Kalau ada nutriferon kat rumah, dah sah2 saya akan paksa seisi keluarga makan.. haha..

Eh.. sempat grab lagi.. sekarang ni kan tengah promosi nutriferon.. 🤔🤔

===========

Setuju tak kalau saya katakan nak kekalkan sistem imun yang sihat pada zaman sekarang ni adalah sangat mencabar.. 

Kenapa? 

Samada kita sedar atau tak, kesibukan gaya hidup masa kini telah membuatkan kita ‘terlupa’ untuk menitikberatkan soal kesihatan.. dah la tak cukup tidur, kurang bersenam pulak, makan makanan yang diproses (fast food) dan selalu alami tekanan hidup! Faktor-faktor ini sebenarnya dapat melemahkan sistem pertahanan kita yang mana kesannya boleh membuatkan kita terdedah kepada masalah kesihatan..

Sebab tu lah saya sangat recommend korang semua untuk dapatkan NUTRIFERON bagi kuatkan sistem imun dan galakkan penghasilan interferon semulajadi dalam badan.. 

Tambah pula dengan pengambilan ZINC, VITAMIN C dan GARLIC sebagai agen anti-oksidan dapat membantu tubuh menyahtoksin segala toksin dan bahan kimia yang dapat mengancam sistem imun tubuh..

Notakaki : ada masanya kita akan sakit (demam atau selesema atau batuk-batuk atau apa saja).. itu normal tapi kalau terlampau kerap, itu tidak normal!

Me,
Farah
SID 885249
017-673 4603

No comments:

Post a Comment