5 Sebab Kenapa Anda Perlu Buat Bisnes Online

Assalamualaikum w.b.t

Kenapa saya buat bisnes secara online?

Pernah ada orang tanya saya senang ke buat bisnes shaklee ni? Saya ceritakan ye macam mana saya terjebak dulu..

Saya mula tertarik dengan bisnes shaklee sebab ia boleh dilakukan secara online je.. haha.. dasar orang yang nak mudah-mudah dan senang-senang je kan.. 😁

Saya senaraikan 5 sebab utama kenapa kita semua kena berjinak-jinak menjalankan bisnes secara online bermula dari sekarang.. sekarang tau, jangan tangguh-tangguh lagi!


1 -- sebab ianya mudah dan menjimatkan.. memanglah jimat, tak perlu nak setup kedai secara fizikal pun dah boleh menjual.. semuanya di alam maya je.. jimat kos!

2 -- tak terikat dengan masa dan tempat bekerja.. duduk rumah boleh bisnes, pergi travel pun boleh bisnes uolls! Kedai online lah katakan.. syarat utama wajiblah ada line internet..

3 -- punyalah mudahnya bisnes online ni sampaikan semua urusan pun boleh dibuat secara online.. dari segi marketing, urusan jual beli, payment dan delivery semua boleh dilakukan secara online je.. 😁 tapi kalau customer yang berhampiran saya lebih suka COD untuk build the trust more.. 😘

4 -- boleh buka kedai 24/7.. selalu je consult customer tengah-tengah malam.. close sales waktu malam pun pernah.. 😎

5 -- bisnes online ni memang boleh reach ramai   prospek.. siapa yang ada internet boleh sampai kepada iklan-iklan kita tapi kena pandai pasang strategi untuk dapatkan potential prospek..

Cukuplah 5 point dulu.. nanti kita sambung lagi okay! Eh, kalau ada point tambahan boleh komen kat bawah.. maklumlah kadang-kadang ai ni pelupa.. 😂

Notakaki : jom buka kedai online masing-masing.. lepas ni senang ai nak shopping sakan.. 😁

Me,

Farah
SID 885249
017-673 4603

No comments:

Post a Comment