Jom Pergi Switzerland

Assalamualikum w.b.t

Seronok tengok orang pergi bercuti luar negara.. 😂

Dulu masa zaman sekolah teringin sangat nak pergi New Zealand (penangan tengok cerita Cinderella melayu lakonan ahmad idham + haliza misbun).. rasa macam best je kalau dapat pergi sana.. oh ya! Saya ni kalau travel, suka jamu mata dengan pemandangan.. tak suka nak shopping2 nih.. 🤑🤑

Ditakdirkan pada tahun 2009, ada rezeki lebih (rezeki papa sebenarnya) untuk travel ke italy + switzerland.. terus jatuh cinta dengan switzerland walaupun hanya 1-2 hari je kat sana.. sungguh!! Sangat cantik keindahan alam semulajadi di sana.. dan saat itu juga berhajat untuk ke sana sekali lagi.. dasat tak? Belum balik lagi, dah teringin nak pergi lagi.. over sangat! 😝😝

Apa yang menarik kat switzerland? Saya sukakan rumah2nya di kaki2 bukit yang mengelilingi tasik.. (tak reti nak gambarkan dengan kata2 sebab sangat cantek.. 😍😍).. masa nak naik ke gunung titlis, lalu satu perkampungan ni.. sekali lagi jatuh cinta.. dengan air sungai yang jernih.. kawasan perkampungan yang bersih.. ladang ternakan yang terbentang luas.. terus rasa nak menetap kat sana.. haha..

Even sampai sekarang pun masih terbayang2 lagi pemandangan di switzerland.. sampai pernah berangan2 lah kalau nak honeymoon nanti nak pergi ke switzerland..😆😆



Dan inilah yang menjadi antara push factor saya untuk bershaklee.. sebab nak bebas dari masalah kewangan dan boleh travel ke mana sahaja ikut suka.. bukan sahaja switzerland, malah negara2 lain juga..

Kepada kawan-kawan, doakan saya berjaya ye! Terima kasih atas doa kalian.. 😙😙

Notakaki : gambar ehsan google.. gambar yang snap sendiri tak tau kat mana.. 😅


Me,
Farah
SID 885249
017-673 4603

No comments:

Post a Comment